Skoči na vsebino

Blog

dr_anica_mikus_kos_2.jpg

Naravni viri pomoči otroku in mladostniku v stiski

01.04.2023

Nemogoče je prikazati vse možne vire, vsebine in oblike naravne pomoči otroku. Da bi to storili, bi morali prikazati življenje kot celoto. Namen teksta je opozoriti na naravne vire in ne-formalizirane oblike pomoči, ker jih v miselnosti medicinskega modela pomoči osebam v duševnih stiskah ali z duševnimi motnjami pogosto spregledamo in jih premalo vključujemo v pomoč otrokom in mladostnikom v stiski.

instagram-5849608_1920.jpg

MOJ OTROK NA SOCIALNIH OMREŽJIH – kaj sedaj?

08.03.2023

Facebook, Messenger, Instagram, TikTok, Twitter, Tinder… in najverjetneje še vedno nisem izčrpala celotnega seznama. To so (kot verjetno že veste) socialna omrežja in aplikacije, na katerih vaši otroci (in morda tudi vi?) preživite večino svojega prostega časa. …»Ding!« - Messenger, »Nekoliko globlji ding!« - Instagram… V današnjem svetu, kjer tehnološke in virtualne inovacije nastajajo kot na tekočem traku, je včasih težko slediti vedno novim »update-om«, trendom in sistemom, ki jih moramo naštudirati, da bi si po kliku na ikonico, ki žari in nas veselo vabi z avtentičnim zvenom, pridobili čim več like-ov, komentarjev in ogledov.

20171110_103955__2_.jpg

EVS prostovoljec Arthur - 4 mesece kasneje

23.11.2017

Oktobra je minilo 4 mesece od kar je pri nas EVS prostovoljec Arthur iz Francije. Njegova opažanja, razmišljanje in počutje v Sloveniji si lahko preberete v nadaljevanju.