Aktualne novice

 • 12.04.202333. NACIONALNI OTROŠKI PARLAMENT

  33. Nacionalni Otroški parlament je za nami. 118 mladih je aktivno in navdušeno razpravljalo o duševnem zdravju otrok in mladih, med njimi tudi ekipa iz Severne Primorske. Prisluhnilo jim je kar nekaj vidnih politikov in drugih javnih osebnosti iz različnih inštitucij - upamo, da bo njihov glas slišan in upoštevan! Ponosni smo na naše mlade!

  več
 • 05.04.2023Dan za spremembe: pridite, sodelujte pri garažni razprodaji

  Tudi v Medobčinskem društvu prijateljev mladine za Goriško bomo v soboto, 15. aprila 2023, sodelovali v akciji Slovenske filantropije Dan za spremembe. Ponovili bomo garažno razprodajo, s katero želimo spodbuditi spreminjanje naših potrošniških navad, hkrati pa tudi zanimanje prostovoljstvo. V nadaljevanju med drugim objavljamo navodila za tiste, ki bi želeli sodelovati.

  več
 • 04.04.2023O stiskah odraščajočih bi morali več govoriti

  V Veliki dvorani novogoriške mestne hiše se je zaključil 33. regijski otroški parlament za severno Primorsko, ki smo ga gostili v Društvu prijateljev mladine za Goriško. Več kot 50 osnovnošolcev tretje triade, predstavnikov šol od Bovca do Vipave, je nadaljevalo razpravo o duševnem zdravju, ki so si jo otroci izbrali za temo parlamenta za dve leti.

  več
 • 01.04.2023Naravni viri pomoči otroku in mladostniku v stiski

  Nemogoče je prikazati vse možne vire, vsebine in oblike naravne pomoči otroku. Da bi to storili, bi morali prikazati življenje kot celoto. Namen teksta je opozoriti na naravne vire in ne-formalizirane oblike pomoči, ker jih v miselnosti medicinskega modela pomoči osebam v duševnih stiskah ali z duševnimi motnjami pogosto spregledamo in jih premalo vključujemo v pomoč otrokom in mladostnikom v stiski.

  več
 • 30.03.2023DATUMI ZA POLETJE 2023!

  ZNANI SO TERMINI ZA POLETNA LETOVANJA IN TABORE Z NAMI! Več informacij kmalu!

  več
 • 29.03.2023Da jim bo vsakdan lažji

  Danes smo začeli tečaj slovenščine za bagunce iz Ukrajine. Dobrodošla bo vsakršna pomoč pri izvedbi tečaja, zato vabimo prostovoljce, ki bi želeli te izkušnje, da se nam pridružijo.

  več
 • 21.03.2023Zasedal je letošnji medobčinski otroški parlament za Goriško

  Zdrav je, kdor dobro misli 43 učencev tretje triade iz 12 osnovnih šol na Goriškem je danes v novogoriški mestni hiši razpravljalo o stiskah, ki so jim otroci podvrženi, razlogih zanje ter kako se z njimi spoprijeti. Zasedal je letošnji, 33. medobčinski otroški parlament za Goriško in se posvečal duševnemu zdravju otrok.

  več
 • 15.03.2023Bliža se otroški parlament v Novi Gorici

  V torek, 21. marca, se nam lahko pridružite v novogoriški mestni hiši na letošnjem zasedanju medobčinskega otroškega parlamenta. Letos bodo otroci razpravljali o tem, katere duševne stiske doživljajo med odraščanjem in kako jih je mogoče blažiti.

  več
 • 14.03.2023Andrej Pešec z našimi najmlajšimi

  V okviru naših klepetalnic smo v petek gostili Andreja Pešca. Z gostom smo se pogovarjali o različnih vidikih odraščanja in podal je tudi vodilo, ki pravzaprav vliva pogum.

  več
 • 08.03.2023Izbor za natečaj EVŠ 2023

  Za natečaj Evropa v šoli je v prostorih MDPM Nova Gorica strokovna komisija med prispelimi slikami srednje- in osnovnošolcev z Goriške pravkar izbrala dela, ki bodo predstavljala našo regijo na državnem izboru v Ljubljani. In se potegovala za letošnje nagrade.

  več