PREDSTAVA ZA MLADE BUMBARJI

datum: 20.09.2023

kategorija: Novice

VABILO ZA MLADE IN NJIHOVE STARŠE!
Ob naši obletnici - 7️⃣0️⃣ ​ let delovanja - vas lepo vabimo, da se nam v sredo, 2️⃣7️⃣. septembra, ob 1️⃣8️⃣. uri pridružite v veliki dvorani novogoriškega Kulturnega doma, kjer si bomo ogledali zelo aktualno predstavo BUMBARJI - za mlade in njihove starše, v izvedbi otrok iz Dijaškega doma Gorica.

Za udeležbo je potrebno dobiti brezplačne vstopnice, ki se jih prevzame na sedežu društva na Bazoviški ulici 4 v Novi Gorici (pod tribunami stadiona). Od danes dalje pri društvu sprejemamo rezervacije, sprejemali jih bomo do zapolnitve sedežev. Rezervacija ni obvezna, je pa priporočljiva. Mogoče pa jo je opraviti po telefonu na številki 030/703-832 ali 05/333-46-80 ali po elektronski pošti na naslov triglavska.roza.trenta@gmail.com. Prevzem vstopnic pa je možen ob torkih in sredah od 9. do 12. ure in od 13. do 18. ure, ob četrtkih pa do 16. ure.

Nekaj besed o predstavi: 
Bumbarje uprizarja 30 otrok, starih od 10 do 15 let, vključenih v goriški Dijaški dom, gre za eno od že številnih sorodnih predstav, ki so jih doslej pripravil v tej ustanovi. Za režijo in scenarij je poskrbela Andreja Benedetič, za glasbeno spremljavo Damjana Golavšek. Predstava govori o težavah med odraščanjem, o  neubogljivih otrocih sodobnega časa, o povečani agresivnosti, medvrstniškem nasilju, težavami s hrano .... Zamisel za predstavo izhaja iz srečanj za starše o teh temah in iz pogovorov s psihologinjo Susanno Pertot, ki je delovala v sklopu državnega bonusa za psihološko podporo po pandemiji. Predstava je primerna predvsem za otroke druge in tretje triade osnovne šole ter prvih letnikov srednje šole ter njihove starše.
Za prijazno sponzorstvo se lepo zahvaljujemo:

Kulturni dom Nova Gorica, Picerija Le citè, Mercator d.d.

bumbarji