Drsali smo na Bledu

datum: 24.02.2020

kategorija: Novice


V petek, 21.2.2020 smo se odpravili na drsanje na Bled. Potovali smo z ...

V petek med zimskimi počitnicami smo se odpravili na drsanje na Bled. Potovali smo z vlakom dobri dve uri in imeli čas se med seboj spoznati. Na Bledu nas je pričakal sončen dan. V čudovitem vremenu so nas pozdravili tudi labodi in račke. Drsalke so nam dale možnost vijuganja na ledu in hitrih nog. Ogledali smo si razstavo dresov slovenskih hokejistov. Ob jezeru smo si vzeli trenutek za počitek, saj nam je malica zelo teknila. Medtem, ko smo čakali na prihod vlaka, smo se prijetno igrali socialne igre. Vse skupaj je bila zelo prijetna, zelena dogodivščina.

 

Kako smo se imeli?

Taša: "Meni je bilo všeč drsanje in vse igre, ki smo se jih igrali na ledu, pa tudi izven drsališča. Po drsanju smo si ogledali razstavo o hokejistih. Bilo je smešno in zelo zabavno."

Nuša: "Zelo všeč so mi bile igre, ki smo se jih igrali na drsališču in izven dvorane. Parkrat sem padla a takoj vstala. Po koncu smo si še ogledali razstavo dresov hokejistov. Med njimi je bil tudi dres Anžeta Kopitarja."

Simon in Alan sta dejala, da sta bila navdušena nad drsanjem, sploh zadnje pol ure, ko smo bili sami. Bilo jima je lepo.

Alina in Larisa: "Super je bilo in zabavale smo se. Drsanje je bilo zabavno. Sama vožnja z vlakom je bila dogodivščina. Edini minus je bila hoja, hoja. Bilo je super."

 

1 Odhod iz železniške postaje Nova Gorica   2 Ledena dvorana Bled   3a V garderobi   

3b V garderobi   4a Skupinska fotografija   4b Skupinska fotografija   

5a Mi drsamo   5b Mi drsamo   5c Mi drsamo   

5d Mi drsamo   5e Mi drsamo   5f Mi drsamo   

5g Mi drsamo   5h Mi drsamo   5i Mi drsamo   

5j Mi drsamo   6a Skupinska fotografija   6b Skupinska fotografija   

6c Skupinska fotografija   7a Mi drsamo   7b Mi drsamo   

7c Mi drsamo   7d Mi drsamo   7e Mi drsamo   

8a Ogled razstave   8b Ogled razstave   8c Ogled razstave 

9 Gremo   9a Ob Blejskem jezeru   9b Ob Blejskem jezeru   

9c Ob Blejskem jezeru   10a Socialne igre   10b Socialne igre   

10c Socialne igre   10e Prostočasne igre   11 Na železniški postaji Bled   

11a Čakajoč na vlak   11c Na vlaku   11d Na vlaku   

11e Na vlaku   11f Na vlaku   12 Prihod na železniško postajo Nova Gorica

 

 

Vzgojiteljica Maja me je povabila na drsanje skupaj z otroki na Bled. Učke so se mi zasvetile in iz mene je prišel glasen "Jaaa!" Kako dolgo že nisem bila z otroki na drsališču, sem pomislila.... 

Tako smo v petek zgodaj zjutraj šli na vlak v Novi Gorici, ki nas je popeljal čez slikovito pokrajino soške doline. Dan je bil jasen in topel, ravno pravšnji za pohajanje.  

Otroci so se na vlaku spoznavali, takoj seveda pokazali vse prigrizke, ki jim jih je mama spakirala za sabo. Sama sem vzela tudi material za risanje in z veseljem smo se lotili ustvarjanja. 

Na Bled smo prispeli ob 9:30, se s postaje spustili do jezera in ob njem hodili dobre pol ure do Ledene dvorane. Ko smo prispeli, smo že vsi nestrpno čakali, da si lahko obujemo drsalke in se preizkusimo v drsanju! K sreči je bilo malo ljudi na ledu, proti koncu pa smo dvorano imeli prav zase, tako da smo se lovili, padali, si zmišljevali raznorazne igre, se nasmejali in se prav prijetno zabavali.  

In seveda nas je toliko aktivnosti tudi dodobra zlakotnilo. Ogledali smo si še razstavo dresov znanih hokejistov nad drsališčem, nato pa jo mahnili do jezera, se usedli na s soncem obsijano klopco in pohrustali vse sendviče, njami! 

Seveda nismo pozabili na račke in nekaj kruha odstopili tudi njim.

Vzeli smo pot pod noge in se počasi vračali nazaj proti železniški postaji. Vmes smo se ustavili na velikem travniku in preigrali nekaj socialnih iger, ki jih je vzgojiteljica Maja stresala iz rokava. Na vlaku smo risali, barvali in predvsem veliko klepetali in se hecali.            

Na postaji v Novi Gorici so nas že pričakovali starši, naredili smo še zadnjo skupinsko sliko, se poslovili in zadovoljni zaključili izlet na Bled. 

Spremljevalka Nastasia Končina