Aktualne novice

 • 11.05.2023Zahvala Renčanom za doniranih 2605 evrov

  Pri Medobčinskem društvu prijateljev mladine (MDPM) za Goriško se zahvaljujemo organizatorjem in sodelujočim na dobrodelnem dogodku Vino s'pod mosta v Renčah, saj bo 2605 evrov, ki so jih zbrali in donirali našemu društvu, pomagalo pričarati nasmeh na obrazih kar nekaj otrok iz občine Renče-Vogrsko, ki se bodo udeležili naših počitniških kolonij.

  več
 • 09.05.2023Z Zelenim nahrbtnikom in Zelenim škratom čistili zrak, vode, pobirali smeti, sadili cvetice ...

  Ker promet s svojimi izpusti paca zrak, je zajčku v enoti Mavrica vrtca v Šempetru čisto osivel kožuh. Vendar ko so otroci v varstvo začeli hodit peš ali s kolesom, je kožuh postal spet bel. To pa zato, ker če za čim manjkrat uporabljamo avta, sploh za kratke poti, je zrak čistejši, manj onesnažen; kar je za človeka in za ostala bitja na Zemlji boljše. Tako bi lahko strnili eno od sporočil iz vrtcev na ožjem Goriškem, ki so sodelovali v letošnji akciji Zeleni nahrbtnik.

  več
 • 09.05.2023PRIJAVNICA ZA LETOVANJA IN TABORE 2023!

  JUHUU! Odprli smo prijave za naša letovanja in tabore za poletje 2023!

  več
 • 03.05.2023Dobrodelna akcija Lidla Zbiralne košare je spet tu

  Od danes, 3. maja, do petka, 30. junija, bo v prodajalni Lidla v Rožni Dolini postavljena košara, kamor bo mogoče odlagati prehrambne izdelke z daljšim rokom trajanja za uporabnike MDPM za Goriško v socialni stistki.V podobni predhodni sorodni akciji, ki jo zdaj ponavljajo v Lidlu Slovenija, smo zbrano blagi razdelilo desetim družinam.

  več
 • 26.04.2023Iščejo se prostovoljci!

  V številnih prostovoljskih organizacijah skupaj s Centrom za Socialno delo ugotavljamo, da se pri odraslih ljudeh pogosto pojavljajo stiske zaradi pomanjkanja družbe in osamljenosti; pomoč potrebujejo tudi pri gospodinjskih opravilih. Veliko otrok se udeležuje različnih letovanj in taborov, kjer so za izvajanje dnevnih aktivnosti potrebni številni prostovoljci. Zaradi vojn in političnih napetosti v različnih predelih sveta, je med nami je vse več beguncev, ki potrebujejo pomoč pri vključevanju v našo družbo. Zato Vas vabimo, da se vključite med nas prostovoljce vsi tisti, ki si želite: -z nekom pogovoriti po telefonu ali se z njim srečati »v živo«, z njim deliti kakšno spodbudno besedo in dobro misel; -mu pomagati na domu pri osnovnih opravilih; -pomagati kot animator ali vzgojitelj na letovanjih in taborih za otroke; -nuditi učno pomoč beguncem pri osvajanju osnovnih znanj slovenščine.

  več
 • 26.04.2023Garažna razrodaja bo sredi maja

  Imate v omarah doma že "zelooooooooo" dolgo stvari, od oblačil prek pribora in posode, do orodja ali knjig, ki jih ne uporabljate? Se vam kaj podobnega nemara še dlje valja v kleti ali na podstrešju? Potem je garažna razprodaja, ki jo pripravljamo pri Medobčinskem društvu prijateljev mladine za Goriško (MDPM), odlična priložnost, da "krama" dobi novega lastnika. Seveda mora biti kljub letom ohranjena, uporabna, delujoča

  več
 • 25.04.2023Donacija ob žegnanju konj za letovanja

  Konjeniško društvo Soča iz Občine Renče-Vogrsko je tudi letos blagoslov konj na jurjevo oplemenitilo z dobrodelnostjo v korist ranljivih skupin. Zbrani denar bomo pri Medobčinskem društvu prijateljev mladine za Goriško namenili izvajanju zdravstvenih letovanj za otroke.

  več
 • 24.04.202390 DEVETOŠOLCEV V TRIGLAVSKI ROŽI

  V domu Triglavska roža v Trenti smo v preteklem tednu gostili Šolo v naravi za devetošolce iz OŠ Solkan. Nekaj manj kot 90 se jih je zvrstilo v dveh skupinah. Vreme jim sicer ni bilo najbolj naklonjeno, a njihova prešernost in sproščenost je v prebujajočo dolino Trente prinesla veselje in svežino.

  več
 • 21.04.2023Da bodo prihodnji rodovi mislili "zeleno"

  V slovenskih vrtcih so te dni otroci in vzgojitelji bolj pozorni na varovanje okolja, saj številni sodelujejo v programu Zeleni nahrbtnik. Na ožjem Goriškem ga od leta 2007 vodimo pri Medobčinskem društvu prijateljev mladine (MDPM) za Goriško, v programu letos sodeluje 798 otrok iz 14 enot vrtcev.

  več
 • 12.04.2023Garažna razprodaja prestavljena

  POMEMBNO Obveščamo, da garažna razprodaje v okviru Dneva za sprememba, ki smo jo napovedovali za to soboto, 15. 4. 2023, ODPADE oziroma jo prestavljamo na kasnejši datum, ki ga bomo naknadno sporočili. Dogodek prestavljamo zaradi neugodne vremenske napovedi, saj bi bil dogodek ob dežju in mrazu preveč okrnjen.

  več