Aktualne novice

 • 18.09.202370 LET USTVARJAMO SPOMINE

  VABILO NA PRAZNIČNI TEDEN OB 70. OBLETNICI MDPM ZA GORIŠKO Ob 70. obletnici našega društva pripravljamo pester program za vse generacije. Dogodki si bodo sledili vsak dan. Četrtkovo dopoldne bo namenjeno strokovni razpravi o težavah pri odraščanju, natančneje nasilnemu vedenju otrok in mladostnikov, petkovo srečanje z najmlajšimi bo posvečeno skrbi za okolje, ostali dogodki pa bodo v prvi vrsti zabavni. Luštno bo, lahko rečemo! Pokrovitelji: Kulturni dom Nova Gorica, Le Cité, Mercator, hit d.d. nova gorica Sodelujejo: Dijaški dom Gorica

  več
 • 22.08.2023Ob Soči so odmislili divjanje Sore in pritokov

  Pri Medobčinskem društvu prijateljev mladine (MDPM) za Goriško smo sklenili rojakom z območij, ki so jih prizadele nedavne poplave, pomagati tudi tako, da skupini otrok, starih med 10 in 15 let, ponudimo umik iz katastrofalnih razmer. Zato smo pretekli teden na rednem jezikovnem taboru Zabavna angleščina in francoščina v čudoviti Trenti gostili tudi osem deklic in dečka iz Poljanske doline. Glede na nasmehe na obrazih je moč sklepati, da je bil namen naše geste dosežen.

  več
 • 10.08.2023Otrokom iz Poljanske doline ponudili oddih v Trenti

  Na hudo stisko, v kateri so se znašli številni ljudje iz osrednje in severovzhodne Slovenije po katastrofalnih poplavah v preteklih dneh, smo se odzvali tudi pri Medobčinskem društvu prijateljev mladine (MDPM) za Goriško. Ne bomo zbirali pomoči za prizadete, marveč jo bomo ponudili neposredno, tudi tako, da smo skupino otrok iz Poljanske doline sprejeli na letovanje v Trenti.

  več
 • 21.06.2023Poslej se bodo z domačini lažje sporazumevali

  Medobčinsko društvo prijateljev mladine za Goriško je v torek, na svetovni dan beguncev, še zadnjič pred počitnicami gostilo skupino med 20 in 30 beguncev iz Ukrajine, ki se je to pomlad pri društvu brezplačno učila osnov slovenščine. Ob pomoči prevajalke jih je poučevala upokojena učiteljica Zvonka Nose.

  več
 • 15.06.2023V Trenti še mesta za letovanje

  Pri Medobčinskem društvu prijateljev mladine za Goriško imamo še prosta mesta na vseh predvidenih letovanjih za šoloobvezne otroke v našem počitniškem domu Triglavska roža v Trenti. Prijavite se lahko po telefonu, prek spletne strani, se zglasite osebno na društvu.

  več
 • 25.05.2023Otvoritev razstave natečaja Evropa v šoli

  V okviru celoletnega praznovanja naših mladih 70 let bomo imeli tudi otvoritev razstave likovnih in literarnih del mladih šolarjev in dijakov na natečaju Evropa v šoli pri ZPM Slovenije. Vabljeni v petek, 2. junija ob 13.30 v avlo telovadnice Gimnazije Nova Gorica! Razstavo si seveda lahko ogledate še kasneje - dela bodo razstavljena še dva tedna po otvoritvi.

  več
 • 23.05.2023Začeli smo Ponedeljčice na prostem

  Z našimi ponedejčicami in ponedeljčki, otroki, ki prihajajo k MDPM na redno tedensko ustvarjalno druženje, smo lahko včeraj odprli sezono na prostem. Ob ugodnem vremenu bo tako tudi ostalo v nadaljevanju, možno je, da bomo hodili ustvarjat v "dnevno sobo" na prostem ob potoku Koren.

  več
 • 18.05.2023Vabimo vas na VIKEND ZAVEDANJA SEBE

  Spoštovani, drugi vikend v juniju, in sicer od petka, 9. junija, do nedelje, 11. junija, bomo v domu Triglavska roža sredi neokrnjene narave ene naših najlepših dolin, Trente, gostili vikend aktivnega oddiha CELOSTNO ZAVEDANJA SEBE. Program je namenjen: vsem, ki potrebujete čas zase in sprostitev od vsakodnevnih skrbi, vsem, ki potrebujete samo počitek in mir, vsem, ki bi želeli stopiti korak nazaj in začutiti lepoto in pristnost narave, vsem, ki se želite zazreti vase in raziskati lastno doživljati, .. skratka vsem, ki v življenju iščete nekaj več, ki se zavedate, da odgovore nosite v sebi in ste se pripravljeni zazreti vase.

  več
 • 16.05.2023POMEMBNO OBVESTILO: Medse vabimo prostovoljce

  Bi želeli teden dni med letošnjim poletjem preživeti ob morju ali v hribih kot animator šoloobveznih otrok? Seveda zahteva taka izkušnja posebno odgovornost, saj gre za skrb za nepolnoletne. Vendar je to hkrati naloga, ki daje prav posebno zadovoljstvo, in je odlična priložnost za preizkus svojih veščin ter za osebnostno rast. Vabimo torej vse, ki bi želeli sodelovati na naših letovanji kot prostovoljci, da se nam pridružijo.

  več
 • 11.05.2023S psihologinjo Saro Pipan o tem, kdo smo

  Vabimo vas, da se nam v ponedeljek, 22. maja, ob 17. uri pridružite na zanimivi izkustveni delavnici Bodi to, kar si - kako avtentično zaživeti sebe, ki jo bo v prostorih društva na Bazoviški 4 vodila magistrantka psihoterapevtske znanosti in magistrantka psihosocialnega svetovanja, specializantka gestalt psihoterapije Sara Pipan, ustanoviteljica Centra Podaj Roko.

  več