Kapljica Soče

 

Predstavljamo vam trajnostni projekt Kapljica Soče, katerega namen je ohranjanje in promoviranje naravne dediščine doine Soče ter izvajanje taborov znanja za otroke in mladostnike v domu Triglavska roža v Trenti. 

Kapljica Soče je stilizirana steklena priponka v smaragdni barvi reke Soče, ki jo ponujamo za prostovoljne prispevke in/ali prodajamo preko posrednikov v informacijskih pisarnah in trgovinah. Izkupiček je namenjen izključno izvajanju tematskih taborov v domu v Trenti, ki bodo cenovno dostopni čim širšemu krogu naših ciljnih skupin, še posebej nadarjenim mladim iz socialno ogroženih sredin

 

Kapljica SOče_foto

 

Potencialnim donatorjem ponujamo priložnost postati letni ali večletni donator v projektu Kapljica Soče ali donator za konkretni tabor znanja /tuji jeziki, informatika, film, novinarstvo, ekologija, senzibilno starševstvo, pasti mladostništva, participacija, igra kot pomemben dejavnik otrokovega razvoja v njegovi najzgodnejši rasti, komunikacija v družini, ipd …../

Kapljica Soče je podporni projekt tematskim vsebinam 'znanje za prihodnost', s poudarkom in z večjo finančno podporo nadarjenim otrokom, mladim ter njihovim družinam.

I. Kapljica Soče – mladim znanje za prihodnost

Z upravljanjem Triglavske rože smo v društvu nadgradili programe letovanj tudi s tabori znanja za otroke in mladostnike. Vsebine so različne. Od učenja tujih jezikov /angleščina in italijanščina/, Eko taborov za ohranjanje narave, spoznavanje avtohtone kulturne in tehniške dediščine v Zgornjem Posočju, izobraževanja za aktivno državljanstvo, naravoslovnih taborov, planinskih taborov, učenje taborniških veščin, spoznavanje IKT tehnologij, novinarske in filmske veščine, ipd. Letno izvajamo od 4 do 6 taborov, ki so za otroke iz socialnega roba brezplačni,

Plačnikom znižujemo ceno v skladu s pridobljenimi donacijami. Tabor o otroški participaciji, namenjen osnovnošolcem v tretji triadi je za vse brezplačen.

  

II. Kapljica Soče – za enostarševske družine 

V društvu že šesto leto zapored posebno skrb namenjamo enostarševskim družinam s predšolskimi in šoloobveznimi otroki, ki so se znašli na socialnem robu. Podporno skupino za enostarševske družine vodijo strokovno usposobljeni zunanji sodelavci v projektu Družinski center Trojka, ki vodijo tudi petdnevni sprostitveni in izobraževalni tabor za te družine (brezplačni) v Trenti. 

 

III. Kapljica Soče – za družine z otroki, ki so zboleli za redko kronično boleznijo

Na pobudo dveh staršev deluje v društvu podporna skupina družinam, katerih otroci so zboleli za redko kronično boleznijo. Zaznana je namreč porast kroničnih bolezni pri otrocih, ki jih uvrščamo med redke kronične bolezni, za katere ne obstaja nikakršna podporna skupina.

Za veliko kroničnih bolezni otrok obstajajo društva, ki so zelo dejavna. Na osnovi pogovorov s starši otrok z redko kronično boleznijo, je bilo moč zaznati veliko potrebo po prostoru in skupini, kjer bi takšne družine dobile posluh,  podporo ter jasne in verodostojne informacije, ki zadevajo: njihove pravice, psihološko podporo, vzgojo kronično bolnega otroka,  zavedanje o pomembnosti zdrave prehrane ter življenjskega stila. 

Tudi tej ciljni skupini staršev in otrok iz različnih krajev v Sloveniji v Trenti ponujamo tri ali petdnevne tabore za namen spoznavanja in pozitivne podpore.

 

Vabljeni k doniranju prostovoljnih prispevkov za Kapljico Soče, torej za izvedbo taborov znanja v domu Triglavska roža v Trenti. Z donacijami bomo lahko izvedli cenovno dostopne tabore znanja za vse otroke

Za več informacij o Kapljici Soče pokličite na tel. št. 030 703 832

 

POLETJE 2020!
Poletje 2020 _ Očala_Splet-page-001
PRVE INFORMACIJE O TABORIH IN LETOVANJIH ZA OTROKE IN ŠOLARJE V POLETNIH POČITNICAH - TUDI PRVE PRIJAVNICE, KI POMENIJO REZERVACIJO
Več...

 

 

POVABILO MLADIM DRUŽINAM – Možnost preživljanja prvomajskih počitnic v Trenti

 

MDPM za Goriško v času od 27. aprila do 4. maja 2019 odpira vrata doma TRIGLAVSKA ROŽA v Trenti mladim družinam. Cena za 4 posteljno sobo /2 pograda + TWC/ = 30 € na noč. V ceni je vključena posteljnina, uporaba opremljene kuhinje, jedilnice ter drugih pomožnih prostorov v domu in v njegovi neposredni okolici. Na uporabo tudi športni rekviziti, knjižnica, brezžična povezava. Najem ene ali več sob je možen za najmanj 2 nočitvi. Na voljo je sedem 4-posteljnih sob. Neobvezno se bodo gostje lahko odločili za organizirane in vodene krajše izlete v okolici. Prijave sprejemamo do zasedbe prostih kapacitet oz. do 22. aprila 2019 na e-naslov: zpm-ng@amis.net ali osebno na društvu.

 

Več o domu: https://www.zpm-novagorica.si/dom-triglavska-roza/

 

Prijavnica 2019 Trenta 'prvomajske'.doc